Selamat Datang ke Adjemz.Com

DOWNLOAD PANDUAN KERJAYA

Previous
Next

Date

Jawapan Ujian Psikometrik SPA – Soalan Penjual Tidak Menjual Goreng Pisang

Contoh Soalan Sebenar Ujian Psikometrik

Penjual tidak menjual goreng pisang untuk pelanggan, tapi pelanggan yang menyuruh penjual mengorengkan pisang untuknya.

A. Sangat tidak setuju
B. Tidak setuju
C. Tak pasti
D. Setuju
E. Sangat setuju

Bagaimana Nak Jawab Soalan Ini?

Soalan in antara soalan fav yang kerap juga keluar dalam Ujian Psikometrik. Ia menimbulkan banyak perbincangan antara calon. Ada yang bersetuju dan ada calon pilih tak setuju. Setiap jawapan mereka ada alasan yang masuk akal, susah nak pilih jawapan mana yang paling super positif.

 

Ada juga yang marah-marah SPA kerana keluarkan soalan mengarut. Kami yakin anda pun setuju soalan ni macam tak ada kaitan langsung dengan personaliti seseorang. Tambahan pulak ia takda kaitan pun dengan kerjaya sebagai pengawai kerajaan.

Jadi, Apa Yang Di Nilai?

Anda perlu tahu, soalan ini bukan menilai sama ada anda ini seorang yang super positif atau tidak. Tapi sebenarnya, soalan ini  sedang menguji personaliti anda sebagai calon. Ia bertujuan untuk mencungkil sama ada calon itu ada sikap teliti ataupun tidak. Ramai calon tidak perasan sikap ketelitian ini yang sedang diuji.  Maka, ramailah yang tersilap memilih jawapan dan mendedahkan sikap sebenar yang mereka sembunyikan dan inilah antara sebab yang menggagalkan ramai calon psikometrik sebelum ini.

 

Masih blur? Nak tahu huraian terperinci apa yang dicungkil disebalik soalan psikometrik ini? Semuanya kami huraikan dan bincangkan di dalam Ebook Koleksi Soalan Sebenar Ujian Psikometrik di bawah. 

Soalan Ujian Psikometrik SPA

Ebook Koleksi Soalan Sebenar Ujian Psikometrik ini mengandungi 300 Contoh Soalan Ujian Psikometrik – SPA SPEE (2020-2022).  Ia termasuk Jawapan dan Huraian Untuk Setiap Soalan.

 

Anda boleh download secara percuma dengan mengikuti langkah-langkah berikut: 

 

Kedai Buku Online

Advertisement

Baca Lagi
artiKel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
Jom Chat!