Selamat Datang ke Adjemz.Com

DOWNLOAD PANDUAN KERJAYA

Previous
Next

Date

Jawapan Ujian Psikometrik – Soalan Kepompong Rama-rama

Contoh Soalan Sebenar Ujian Psikometrik

Saya ingin mengetahui apa yang akan berlaku kepada kepompong rama-rama

A. Sangat kerap
B. Kerap
C. Tak pasti
D. Kadang-kadang
E. Tidak pernah

Jadi, Apa Yang Di Nilai?

Soalan ini agak mengelirukan. Kami yakin anda mesti telah sedia maklum apa yang akan terjadi pada kepompong rama-rama kan? Jadi adakah anda masih mahu buat sesuatu kerja yang sia-sia?  Semestinya ia akan mengeluarkan rama-rama dewasa.

 

Tetapi dari sudut lain, soalan ini juga ingin menguji sifat ingin tahu anda. Adakah anda seorang yang suka mengkaji sesuatu perkara atau seorang yang hanya tahu “yess boss” saja dan tiada inisiatif untuk berfikir diluar kotak.

Jadi, Bagaimana Nak Jawab Soalan Ini?

Anda perlu tahu, soalan ini  sedang menguji personaliti anda sebagai calon. Ia bertujuan untuk mencungkil sama ada calon itu ada sikap jujur ataupun tidak. Ramai calon tidak perasan sikap  kejujuran ini yang sedang diuji.  Mereka beranggapan sekiranya memilih jawapan yang positif sahaja akan membantu mereka  tetapi inilah punca mereka gagal. Jadi anda perlu jawab dengan jujur dan konsisten dalam semua soalan yang diberikan dalam ujian itu kerana setiap satunya ada perkaitan. 

 

 

Masih blur? Nak tahu huraian terperinci apa yang dicungkil disebalik soalan psikometrik ini? Semuanya telah dihuraikan dan bincangkan di dalam EBOOK RUJUKAN UJIAN PSIKOMETRIK di bawah. 

Anda juga  akan mendapat PERCUMA – Ebook Koleksi Soalan Sebenar Ujian Psikometrik ini mengandungi 300 Contoh Soalan Ujian Psikometrik – SPA SPEE (2020-2022).  Ia termasuk Jawapan dan Huraian Untuk Setiap Soalan.

 

 

ujian psikometrik

KLIK PADA LINK DI BAWAH
BERTINDAK SEKARANG!

Kedai Buku Online

Advertisement

Baca Lagi
artiKel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
Jom Chat!