Jom Chat!

Anda Bakal Menduduki Ujian Psikometrik Pada Bulan Ini?

Ujian Psikometrik

Apakah Ujian Psikometrik?

Ujian Psikometrik adalah satu kaedah untuk menilai sikap, personaliti dan juga tahap kompetensi calon seperti anda yang berminat untuk Kerja Kerajaan

 

* Tahukah anda, Ujian Psikometrik ini direka khusus oleh Pakar Psikologi dan ia boleh mengesan sama ada anda bersikap positif, jujur atau sebaliknya. Ujian ini penting untuk membantu pihak kerajaan memilih mereka yang layak sahaja untuk menjawat jawatan yang ditawarkan.

Apakah Tujuan Ujian Psikometrik?

Tujuan utama Ujian Psikometrik adalah sebagai langkah pertama untuk menapis dan mengecilkan jumlah calon hanya berdasarkan kriteria  personaliti mereka. Bila calon dah sikit, itu akan memudahkan sesi temuduga seterusnya dijalankan.  Sekiranya calon dipanggil untuk menjalani ujian seramai 20,000 orang, ianya akan ditapis dan dikecilkan menjadi 2,000 orang sahaja, bergantung kepada kekosongan jawatan yang ada. Sayang sekiranya anda disingkirkan pada peringkat ini, hanya kerana anda tidak faham trick dan teknik menjawab yang betul yang mana anda telah tidak sengaja menonjolkan kualiti diri yang tidak baik, sedangkan anda layak dan mempunyai personaliti yang bagus.


Ingat! Bukan semua yang bertuah akan melepasi peringkat penapisan ini dan mendapat tawaran pergi ke peringkat seterusnya. Hanya calon-calon yang berkualiti sahaja yang berjaya melepasi ujian ini.  Peluang hanya untuk mereka yang bersedia sahaja. 

Jadi, buat yang terbaik untuk tapisan pertama ini !

Contoh Soalan Ujian Psikometrik

Contoh Soalan 1

Penjual menjual goreng pisang untuk pelanggan tetapi pelanggan menyuruh penjual mengorengkan pisang untuknya.

A. Sangat Setuju

B. Setuju

C. Tidak Pasti

D. Tidak Setuju

E. Sangat Tidak Setuju

Contoh Soalan 2

Saya kerap membaca komik lawak berbanding majalah hiburan

A. Sangat Kerap

B. Kerap

C. Tidak Pasti

D. Kadang-kadang

E. Tidak Pernah

Contoh Soalan 3

Saya tidak perlu mempunyai banyak pilihan untuk menyelesaikan sesuatu masalah

A. Sangat Kerap

B. Kerap

C. Tidak Pasti

D. Kadang-kadang

E. Tidak Pernah

Contoh Soalan 4

Saya ingin mengetahui apa yang akan berlaku kepada kepompong rama-rama.

A. Sangat Kerap

B. Kerap

C. Tidak Pasti

D. Kadang-kadang

E. Tidak Pernah

Setiap soalan walaupun nampak mudah, ada sesuatu yang dinilai. Sekiranya anda tidak berhati-hati dan salah memilih jawapan, ini akan menyebabkan markah anda di tolak dan akan memberi kesan pada skor keseluruhan ujian ini. Akibatnya akan merugikan anda. 

Macam Mana Nak Lulus Ujian Psikometrik?

Untuk persediaan ujian yang bakal tiba nanti, kami SANGAT MENGGALAKKAN  anda untuk baca  Rujukan Psikometrik dari Tim InfoKerjaya ini.

 

 

SEBAB?

Walaupun soalan-soalannya mudah hanya tanya berkaitan anda setuju atau tidak saja, tapi kalau anda tak teliti, anda akan masuk perangkap yang bakal MENGGAGALKAN anda. Tak semua orang perasan perangkap ini. Kerana itulah rujukan ini penting supaya  anda TAK TERKENA PERANGKAP tersebut.

 

 

Jangan jadi seperti calon lain yang ambil mudah ujian ini.. tapi TERKORBAN lepas tu.

Tim Infokerjaya telah membantu lebih 80,000  graduan sejak tahun 2008 lagi.  Ramai telah lulus exam dan lulus temuduga seterusnya berjaya mendapatkan jawatan yang diidamkan

Apa Kelebihan Rujukan Psikometrik?

Sememangnya ada banyak lagi perkara-perkara yang berpotensi untuk MENGGAGALkan PSIKOMETRIK anda.
Ia akan dikongsikan secara terperinci dalam E-Book RUJUKAN UJIAN PSIKOMETRIK versi terkini 2022 ini. 

 

Antaranya ialah …

☑️ 200 CONTOH SOALAN DAN JAWAPAN 

– Anda akan dapat gambaran awal bentuk soalan yang bakal ditanya. 

 

☑️ HURAIAN UNTUK SETIAP JAWAPAN.

– Ini akan mudahkan anda untuk faham ‘trick’ soalan yang akan ditanya nanti.

 

☑️ TIPS JAWAB SOALAN

– Anda tahu cara menjawab soalan yang diberikan supaya tak tersasar dan masuk perangkap!

 

☑️ Penjelasan tentang perkara-perkara yang berpotensi untuk mengGAGALkan PSIKOMETRIK anda.

– Selepas anda tahu perkara tersebut, sila elakkan dari melakukannya..

 

☑️ RUJUKAN CEPAT & PANTAS

– Ia akan dihantar menggunakan emel. Lepas selesai pembayaran, anda boleh download terus dekat emel dan terus boleh baca di telefon bimbit anda. Tak sampai 5 minit pun. Tak perlu tunggu-tunggu. Anda dapat jimatkan banyak masa ketika calon lain masih lagi tercari-cari bahan untuk study. Format soalan tahun ini tak sama dengan tahun lepas.

☑️ UJIAN PSIKOMETRIK UNTUK SEMUA JAWATAN KERAJAAN 
( tetapi tidak terhad pada senarai ini sahaja)

Pada asasnya format soalan untuk jawatan-jawatan kerajaan ini adalah sama. Cuma akan ada beberapa soalan akan digubah bersesuaian dengan jawatan yang akan diuji.

Soalan-Soalan Lazim (FAQs)

TIDAK! Soalan SPA adalah sulit dan ianya tertakluk kepada Akta Rahsia Rasmi. Soalan yang diberikan adalah umum untuk memberikan gambaran jelas bagaimana soalan ditanya dalam sesi peperiksaan ini. 

Apa yang kami sediakan adalah rujukan termasuk nota, contoh soalan dan penerangan jawatan untuk memudahkan persediaan
anda. Jika anda rujuk 'snapshot gambar' di bawah, RAMAI yang telah lulus dengan rujukan ini. Mungkin giliran anda tahun ini?

Nota peperiksaan disemak dan dikemaskinikan setiap kali peperiksaan diumumkan. Anda pasti mahu dapatkan maklumat yang tepat terutama berkaitan isu-isu terkini. Untuk makluman, rujukan ini juga merupakan versi mengikut format terkini khas untuk Ujian Psikometrik SPA Malaysia

Ianya BUKAN buku tetapi eBook jadi tidak  melibatkan POS. Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun semua
komponen selepas bayaran disahkan. Proses semakan dan pengesahan mengikut giliran (maksimum 24 jam selepas bukti bayaran diterima). Ianya dalam format PDF dan boleh terus di baca di telefon bimbit anda.

Pakej Rujukan Ujian Psikometrik

Terdapat tiga pakej,

[email protected],

[email protected]

[email protected]

Untuk persediaan ujian  psikometrik sahaja, PAKEJ BASIC @RM40 sudah cukup memadai.

Tetapi kami lebih syorkan anda untuk ambil  Pakej  ADVANCE @RM100. Kerana pakej itu disertakan sekali dengan Set Rujukan Temuduga Kerajaan. Jika dibeli secara berasingan, set rujukan ini itu sahaja sudah RM100. 

Anda sudah jimat banyak. Ia lebih berbaloi kerana anda boleh terus buat persedian peringkat seterusnya untuk menghadapi temuduga kerja kerajaan dan anda juga akan mendapat Extra Free Gift Dari Adjemz.Com 🎁  yang kami pasti anda mesti suka… 

Mereka Telah Pun Mendapatkannya

Oleh kerana persaingan untuk mengisi kekosongan jawatan amat tinggi, semua calon yang ada mengimpikan untuk bekerja di sektor awam yang banyak kelebihan ini. Kini, ramai dari mereka yang telah buat persediaan awal dengan mendapatkan Rujukan Ujian Psikometrik ini. Video di bawah merupakan bukti pembelian yang telah mereka buat. Ini menunjukkan kesungguhan calon-calon tersebut.  Pastinya anda juga tidak mahu ketinggalan..

Mereka Dah Lulus Sebelum Anda

Klik untuk besarkan gambar.

Mahu jadi seperti mereka? Jadi, anda juga perlulah serius untuk mencari dan mendapatkan ilmu yang betul untuk lulus.  Ingat! Saingan untuk mendapatkan kerja di sektor awam adalah amat tinggi. Jangan sia-siakan. Peluang hanya untuk mereka yang bersedia sahaja. Jadi, buat yang terbaik untuk tapisan pertama ini! 

TAWARAN ISTIMEWA DARI ADJEMZ.COM

Kami akan memberikan secara percuma Bonus Istimewa ini dengan setiap pembelian RUJUKAN UJIAN PSIKOMETRIK

Ebook ni dihasilkan atas inisiatif pihak kami (Adjemz.Com) untuk membantu anda berjaya dalam Ujian itu nanti. Ia bukan untuk dijual atau dikongsi. Diberikan special untuk anda yang telah mendapatkan RUJUKAN UJIAN PSIKOMETRIK. Tapi syaratnya wajib menggunakan link dari website kami sahaja. 

 

ujian psikometrik

Apa yang Istimewa Sangat Bonus ni?

Dengan bonus ni anda boleh buat latih tubi extra berpandukan pada soalan sebenar Ujian Psikometrik. Ebook Koleksi Soalan Sebenar Ujian Psikometrik ini mengandungi 300 Soalan Ujian Psikometrik – SPA PSEE (2020-2022).  Ia termasuk Jawapan dan Huraian Untuk Setiap Soalan.  Tapi yang best lagi, kadang-kadang soalan yang sama boleh berulang lagi dalam Ujian akan datang ni. 

 

Sebagai tambahan, anda juga akan mendapat Ebook 30 Soalan Matematik Lengkap Dengan Jalan Kerja. Ia juga merupakan solan sebenar Ujian SPA SPEE (2020-2022) 

ujian psikometrik

KLIK PADA LINK DI BAWAH
BERTINDAK SEKARANG!

 Sila Klik >> WhatsApp Adjemz sekiranya anda memerlukan bantuan untuk pembelian atau sebarang pertanyaan berkaitan ujian psikometrik

 

Mahu 20 Contoh Soalan Psikometrik FREE?

Isi Info Di Bawah..

Adjemz @ Tim Info Kerjaya

Translate »