Selamat Datang ke Adjemz.Com

Selamat datang ke ADJEMZ

Laman web dan Laman perkhidmatan  ADJEMZ.COM  (termasuk)  https://adjemz.com  (“Laman Web”) dan aplikasi mudah alih dan aplikasi interaktif lain (secara kolektif, “Perkhidmatan”). Ia dimiliki & dikendalikan sepenuhnya oleh Adjem’s Creative, sebuah syarikat yang beropersi di Malaysia dan mempunyai no pendaftaran perniagaan SSM SA0062831-T (disebut dalam Dasar Privasi ini sebagai “ADJEMZ” atau “kami” dan melalui kata-kata yang sama erti dengannya dll.). Dengan mengakses mana-mana bahagian Perkhidmatan, anda menyetujui terma dan syarat yang dijelaskan di bawah (“Dasar Privasi” ini) dan syarat syarat perkhidmatan kami (“Syarat Perkhidmatan”). Sekiranya anda tidak bersetuju dengan mana-mana syarat ini, anda tidak boleh menggunakan Perkhidmatan ini. Dasar Privasi ini digunapakai untuk semua pengguna, termasuk kedua-dua pengguna yang hanya melihat kandungan yang tersedia melalui Perkhidmatan dan pengguna yang telah mendaftar sebagai anggota ADJEMZ

 

Peraturan untuk Semua Pengguna

ADJEMZ.COM diwujudkan sebagai penyedia perkidmatan (“Perkhidmatan”) yang memberi kemudahan urusniaga antara pengguna “Pembeli” dan “Penjual”. Semasa anda mendaftar ke Laman web ini, anda bersetuju dengan peraturan berikut:

 1. Anda akan menggunakan Perkhidmatan hanya untuk tujuan yang sah dan bersetuju untuk tidak menggunakan Perkhidmatan dengan cara apa pun yang akan melanggar penggunaan atau hak pengguna lain.
 2. Sebagai pengguna Perkhidmatan, anda perlu patuh pada semua undang-undang dan peraturan yang ada dan anda bertanggung jawab sepenuhnya ke atas isi komunikasi anda melalui Perkhidmatan.
 3. Anda tidak akan memuat naik bahan berhak cipta, cap dagang, atau hak milik di Perkhidmatan tanpa kebenaran pemiliknya.
 4. Anda tidak akan menyiarkan kandungan yang melanggar hak paten, tanda dagang, rahsia perdagangan, hak cipta, hak publisiti, atau harta intelek lain atau hak milik mana-mana pihak.
 5. Anda memikul tanggungjawab penuh untuk kandungan Perkhidmatan yang ditawarkan.
 6. Anda faham bahawa setiap butiran yang dibuat naik ke platform ini tersedia untuk dilihat dan diakses oleh umum.
 7. Anda bersetuju bahawa anda tidak akan terlibat dalam sebarang tingkah laku seperti melakukan iklan yang tidak dibenarkan seperti menghantar email sampah (juga dikenali sebagai “spamming”), surat berantai, sebarang bentuk permintaan tidak sah yang lain, atau sebarang bentuk undian atau perjudian.
 8. Anda tidak akan berkongsi kandungan dari Perkhidmatan dengan sesiapa sahaja yang tidak dilesenkan dengan betul untuk mengakses kandungan tersebut.
 9. Anda tidak akan memuat naik, berkongsi, menyiarkan, menyebarkan atau mengambil bahagian dalam sebarang tingkah laku yang menyalahi undang-undang, mengancam, kasar, melecehkan, memfitnah, memfitnah, menipu, menipu, menceroboh privasi orang lain, menyeksa, mengandungi keterangan eksplisit atau grafik atau akaun seksual tindakan (termasuk tetapi tidak terhad kepada bahasa seksual yang bersifat ganas atau mengancam yang ditujukan kepada individu atau kumpulan individu lain), atau melanggar peraturan atau dasar kami.
 10. Anda tidak akan mengambil bahagian dalam tingkah laku yang menjadi mangsa, melecehkan, menjatuhkan maruah, atau menakut-nakutkan individu atau sekumpulan individu berdasarkan agama, jantina, orientasi seksual, bangsa, etnik, umur, atau kecacatan.
 11. Anda tidak akan berkongsi virus perisian atau kod komputer lain, fail, atau program yang dirancang atau dimaksudkan untuk mengganggu, merosakkan, atau menghadkan fungsi perisian, perkakasan, atau peralatan telekomunikasi apa pun atau merosakkan atau memperoleh akses tanpa izin ke data apa pun atau maklumat lain dari mana-mana pihak ketiga.
 12. Anda tidak akan menyamar sebagai orang atau entiti, termasuk pekerja atau wakil kami.
 13. Anda tidak akan menggunakan akaun anda untuk melanggar keselamatan akaun lain atau cuba mendapatkan akses tanpa izin ke page, link atau menu yang tidak dibenarkan dalam website ini,
 14. Anda tidak boleh mengganggu penggunaan dan kesenangan Perkhidmatan orang lain.

Pengguna yang melanggar keselamatan sistem atau rangkaian boleh menanggung tanggungjawab jenayah atau sivil.

 

Perubahan Yuran

Kami berhak untuk mengenakan yuran dan caj perkhidmatan untuk setiap transaksi jual beli. Yuran adalah termasuk komisyen, penyelengaraan dan iklan. Kami juga berhak pada bila-bila masa, untuk mengubah apa-apa yuran atau caj untuk menggunakan sebarang perkhidmatan yang disediakan di Perkhidmatan (atau untuk mula mengenakan bayaran untuk perkhidmatan percuma), dengan syarat perubahan tersebut tidak akan berlaku untuk yuran atau caj yang dibayar atau perkhidmatan percuma digunakan sebelum masa perubahan.

 

Peraturan Khusus untuk Penjual

 

 1. Anda akan menghormati dan mengikut sebarang prosedur pendaftaran melalui Adjemz.com pada harga dan masa yang disenaraikan dalam Perkhidmatan,
 2. Anda memberi kami hak untuk meletakkan iklan pada kandungan anda mengikut budi bicara kami.
 3. Sebarang kandungan yang anda serahkan ke Perkhidmatan tidak akan mengandungi material berhak cipta pihak ketiga, kecuali jika anda mendapat kebenaran dari pemilik bahan tersebut.
 4. Anda menyatakan dan menjamin kepada Adjemz.com bahawa iklan yang anda senaraikan dengan Perkhidmatan dan bahawa setiap masa anda akan melakukan diri anda secara profesional dan mematuhi semua undang-undang Kerajaan Malaysia.
 5. Anda faham bahawa, jika anda memuatnaik sebarang material, setiap pengguna perkidmatan akan mempunyai kemampuan untuk membuat ulasan tentangnya. Kami tidak dapat mengawal kandungan ulasan tersebut dan tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang maklumat atau pendapat yang mungkin disertakan oleh pengguna
 6. Anda boleh memilih untuk membuang kandungan dari post anda atau mengekalkannya
 7. Anda bersetuju bahawa anda tidak akan menghantar kandungan yang melanggar peraturan. Adjemz.com berhak untuk (tetapi tidak berkewajiban) menghapus senarai post, pada bila-bila masa dan dengan alasan apa pun.

 

Peraturan Khusus Untuk Pembeli

Apabila anda mendaftar di Laman web, anda bersetuju dengan peraturan berikut:

 1. Anda akan menerima semua terma dan syarat termasuk polisi yang disenaraikan dalam Perkhidmatan apabila anda bersetuju untuk mendaftar atau mengakses info kerja di Adjemz.com
 2. Anda akan mengikuti semua peraturan yang munasabah yang ditetapkan oleh penjual, dan anda tidak akan mengambil tindakan untuk mengganggu penjual.
 3. Anda boleh mengakses kandungan info yang disetkan sebagai maklumat umum oleh penjual.
 4. Anda tidak boleh menyimpan, meniru, menyalin bahan atau teknik apa pun untuk tujuan kepentingan anda sendiri atau orang lain tanpa keizinan penjual dan Adjemz.com
 5. Adjemz.com berhak untuk menghapus atau menangguhkan akaun anda jika anda melanggar peraturan kami, bila-bila masa saja dan dengan alasan apa pun.

 

Peraturan Tambahan

Adjemz.com tidak akan bertanggung jawab sekiranya terdapat masalah, pertikaian, penipuan, dan manipulasi harga/ barangan sekiranya wujud di antara pengguna perkhidmatan. Setiap pengguna perlu mengambil langkah berjaga-jaga bagi mengelakkan penipuan dan masalah berbangkit.

Translate »
Jom Chat!