Anda Bakal Menduduki Ujian Psikometrik Pada Bulan Ini?

Tahniah sekiranya mendapat panggilan untuk menduduki Ujian Psikometrik. Ujian ini merupakan langkah pertama anda untuk menjadikan impian bekerja sebagai Pegawai Kerajaan itu satu kenyataan. Jangan sia-siakan peluang ni. Jadi buatlah yang terbaik!

Apa Itu Ujian Psikometrik?

Ujian Psikometrik adalah satu kaedah untuk menilai sikap, personaliti dan juga tahap kompetensi calon seperti anda yang memohon untuk bekerja sebagai Pegawai Kerajaan.  Tahukah anda, Ujian  ini direka khusus oleh Pakar Psikologi dan ia boleh mengesan sama ada anda bersikap positif, jujur atau sebaliknya.

Tujuan utama Ujian Psikometrik adalah sebagai langkah pertama untuk menapis dan mengecilkan jumlah calon hanya berdasarkan kriteria  personaliti mereka. Bila calon dah sikit, itu akan memudahkan sesi temuduga seterusnya dijalankan.  Sekiranya calon dipanggil untuk menjalani ujian seramai 20,000 orang, ianya akan ditapis dan dikecilkan menjadi 2,000 orang sahaja, bergantung kepada kekosongan jawatan yang ada. 

 

Sayang sekiranya anda disingkirkan pada peringkat ini, hanya kerana anda tidak faham trick dan teknik menjawab yang betul yang mana anda telah tidak sengaja menonjolkan kualiti diri yang tidak baik, sedangkan anda layak dan mempunyai personaliti yang bagus.

Tips Penting Ujian Psikometrik

Dalam banyak-banyak ujian yang dijalankan oleh SPA, Ujian Psikometrik adalah ujian paling mudah untuk dijawab. Semuanya soalan berkaitan dengan perwatakan diri anda sendiri. Anda hanya pilih -“Setuju”, “tak setuju”, “tak pasti” je.. tak perlu hafal formula dan tak perlu ingat fakta. 

Tapi walaupun senang, RAMAI YANG GAGAL!

Kenapa? Mesti ada sebabnya kan?

Emmm…yang sebetulnya memang Ujian Psikometrik ini dibuat untuk menggagalkan calon.. Mana taknya, jawatan yang nak diisi bukan banyak pun, tapi calon beribu-ribu.. Jadi dalam setiap soalan Ujian Psikometrik itu, memang dipasang perangkap untuk menggagalkan anda!

Tapi jangan putus asa dulu…

Walaupun ramai gagal tapi masih ada yang lulus.. Jadi mesti ada caranya. Mesti ada tips dan tricknya.. 

Antaranya..
1) Persiapkan diri anda dengan ilmu yang betul.

2) Bertanyalah pada mereka yang pakar tips & panduan untuk menghadapi ujian ini.

3) Study apa keperluan, kriteria, personaliti yang diperlukan oleh jawatan berkenaan.

4) Yang paling penting, anda perlu perbanyakkan latih tubi dalam menjawab soalan-soalan contoh Ujian Psikometrik ini supaya anda menjadi lebih bersedia. Ini kerana masa yang diberikan sangat terhad untuk menjawab. Ada yang tak sempat jawab pun semua soalan. Ini sangat rugi.

Kalau nak mudah, dapatkan saja Rujukan Ujian Psikometrik di sini kerana semua yang anda perlukan ada dalam ni!

Klik 👉🏻  RUJUKAN UJIAN PSIKOMETRIK

Apa Kelebihan Rujukan Ujian Psikometrik?

☑️ 200 CONTOH SOALAN DAN JAWAPAN – Anda akan dapat gambaran awal bentuk soalan yang bakal ditanya. Boleh latih tubi menjawab soalan-soalan tersebut

☑️ HURAIAN UNTUK SETIAP JAWAPAN.– Ini akan mudahkan anda untuk faham ‘trick’ soalan yang akan ditanya nanti.

☑️ TIPS JAWAB SOALAN – Anda tahu cara menjawab soalan yang diberikan supaya tak tersasar dan masuk perangkap yang boleh menggagalkan anda!

☑️ Penjelasan tentang perkara-perkara yang berpotensi untuk  mengGAGALkan PSIKOMETRIK anda.– Selepas anda tahu perkara tersebut, sila elakkan dari melakukannya..

☑️ RUJUKAN CEPAT & PANTAS – Ia akan dihantar menggunakan emel. Lepas selesai pembayaran, anda boleh download terus dekat emel dan terus boleh baca di telefon bimbit anda. Tak sampai 5 minit pun. Tak perlu tunggu-tunggu. Anda dapat jimatkan banyak masa ketika calon lain masih lagi tercari-cari bahan untuk study. Format soalan tahun ini tak sama dengan tahun lepas.

☑️ UJIAN PSIKOMETRIK UNTUK SEMUA JAWATAN KERAJAAN -Pada asasnya format soalan untuk jawatan-jawatan kerajaan ini adalah sama. Cuma akan ada beberapa soalan akan digubah bersesuaian dengan jawatan yang akan diuji. 

Eh., Ada Berita Baik Untuk Anda...

Kami akan memberikan secara percuma Bonus Istimewa ini dengan setiap pembelian RUJUKAN UJIAN PSIKOMETRIK

 

ujian psikometrik

Apa yang Istimewa Sangat Bonus ni?

Dengan bonus ni anda boleh buat latih tubi extra berpandukan pada soalan sebenar Ujian Psikometrik. Ebook Koleksi Soalan Sebenar Ujian Psikometrik ini mengandungi 300 Soalan Ujian Psikometrik – SPA PSEE (2020-2022).  Ia termasuk Jawapan dan Huraian Untuk Setiap Soalan.  Tapi yang best lagi, kadang-kadang soalan yang sama boleh berulang lagi dalam Ujian akan datang ni. 

Untuk info, Ebook ni dihasilkan atas inisiatif pihak kami (Adjemz.Com) untuk membantu anda berjaya dalam Ujian itu nanti. Ia bukan untuk dijual atau dikongsi. Diberikan special untuk anda yang telah mendapatkan RUJUKAN UJIAN PSIKOMETRIK. Tapi syaratnya wajib menggunakan link dari website kami sahaja. Kalau guna link dari website lain tak boleh. 

 

Sebagai tambahan, anda juga akan mendapat Ebook 30 Soalan Matematik Lengkap Dengan Jalan Kerja. Ia juga merupakan solan sebenar Ujian SPA SPEE (2020-2022) 

ujian psikometrik

Pakej Mana Yang Sesuai?

Terdapat tiga pakej,
[email protected],

[email protected]

[email protected]

Setiap pakej mempunyai rujukan yang berbeza. Untuk persediaan ujian psikometrik sahaja, pakej RM40 sudah cukup memadai.

Pastinya anda ambil ujian ini untuk lulus kan? Jadi, kami lebih syorkan anda untuk ambil Pakej [email protected] Kerana pakej itu disertakan sekali dengan Rujukan Temuduga Kerajaan. Jika dibeli secara berasingan, rujukan temuduga itu sahaja sudah RM100. Anda sudah jimat banyak di situ. Ia lebih berbaloi kerana anda boleh terus buat persedian peringkat seterusnya untuk menghadapi temuduga kerja kerajaan dan anda juga akan mendapat Extra Free Gift Dari Adjemz.Com 🎁  yang kami pasti anda mesti suka… 

KLIK PADA LINK DI BAWAH
BERTINDAK SEKARANG!

Masih Berkira-Kira Lagi?

Oleh kerana persaingan untuk mengisi kekosongan jawatan amat tinggi, semua calon yang ada mengimpikan untuk bekerja di sektor awam yang banyak kelebihan ini. Kini, ramai dari mereka yang telah buat persediaan awal dengan mendapatkan Rujukan Ujian Psikometrik ini. Video di bawah merupakan bukti pembelian yang telah mereka buat. Ini menunjukkan kesungguhan calon-calon tersebut.  Pastinya anda juga tidak mahu ketinggalan..

Mereka Telah Pun Berjaya

Klik untuk besarkan gambar.

Jadi, anda juga perlulah serius untuk mencari dan mendapatkan ilmu yang betul untuk lulus.  Ingat! Saingan untuk mendapatkan kerja di sektor awam adalah amat tinggi. Jangan sia-siakan. Peluang hanya untuk mereka yang bersedia sahaja. Buat yang terbaik untuk tapisan pertama ini! 

KLIK PADA LINK DI BAWAH
BERTINDAK SEKARANG!

 Sila Klik >> WhatsApp Adjemz sekiranya anda memerlukan bantuan untuk pembelian atau sebarang pertanyaan berkaitan ujian psikometrik

Mahukan 20 Soalan Percuma?

Isi Info Di Bawah..

Apa Nak Buat Selepas Ujian Psikometrik?

Selepas anda berjaya dalam Ujian Psikometrik ini, anda akan dipanggil pula untuk menghadiri Peperiksaan Online dan Temuduga Kerja pula. Semestinya anda memerlukan bahan rujukan.

Sekiranya anda mahu Tip Extra Yang Membongkarkan “Rahsia” Temuduga SPA & Peperiksaan Online Kerja Kerajaan. Anda boleh dapatkannya di sini.

Tak ramai calon yang tahu mengenainya. Anda antara yang bertuah dipertemukan dengan rahsia ini. Ia telah  terbukti berjaya membantu ramai calon temuduga kerja kerajaan yang kini telah pun  bergelar sebagai penjawat awam dalam bidang pilihan masing-masing sejak 10 tahun lepas..Kini giliran anda pula…

Sekiranya serius untuk berjaya dan mempunyai peluang yang lebih cerah untuk lulus berbanding orang lain,  anda perlu bertindak sekarang! 

Klik sini untuk pilih dan download je. Sila bookmark website kami ini untuk memudahkan anda di masa depan!

Baca Lagi
artiKel